page_banner

Медиуми

Градоначалникот на Виентиан, главниот град на Лаос, неодамна издаде почесен сертификат на Beijing Applied Biological Technologies (XABT) за донација на комплети за откривање нуклеинска киселина 2019-nCoV за поддршка на напорите на Виентиан за превенција и контрола на епидемијата во 2021 година. заменик-директорот на канцеларијата за надворешни работи на Виентиан, испрати писмо со благодарност до XABT во име на општинската влада и комитетот за превенција и контрола на епидемијата во Виентиан.

img (1)

Вирусот не познава граници, но најлошата жена го открива најдоброто кај луѓето.Од избувнувањето на СОВИД-19, XABT ја презеде корпоративната општествена одговорност со практични активности и донираше комплети за откривање и екстракција на нуклеинска киселина во Италија, Иран, Малезија, Тајланд и Бангладеш за да ги поддржи нивните борби против епидемијата.Компанијата ќе продолжи да дава позитивен придонес за продолжување на напорите за контрола на епидемијата ширум светот.

img (2)

Откривањето на нуклеинската киселина е важен метод за тестирање и скрининг за 2019-nCoV што го користат Светската здравствена организација (СЗО) и националните здравствени власти.XABT, меѓу сите компании кои добиле сертификат за регистрација од Националната управа за медицински производи на Кина за реагенсот за откривање на нуклеинска киселина на коронавирус, е една од ретките високотехнолошки компании што произведуваат технологија за брзо откривање која опфаќа три гени, ORF1ab, N и Е.

Комплетот за откривање нуклеинска киселина 2019-nCoV на компанијата (метод со флуоресцентен PCR) може да постигне до 99,9% точност поради специфичното врзување на молекуларно ниво и беше вклучен во списокот за итна употреба на СЗО во мај 2020 година. Компанијата го доби системот ISO13485 сертификацијата и нејзините производи, од кои сите се во согласност со стандардите за сертификација CE на ЕУ, се усвојуваат од сè повеќе земји како алатка за контрола и спречување на понатамошното ширење на вирусот, како и признати како најефикасно решение од повеќе и повеќе организации.

img (1)

Време на објавување: 23-12-2021 година